Bloc d'AISSA

Nota informativa 42: Residència

Covid-19 Residència

Benvolgudes famílies,

Ahir al vespre ens va deixar una persona resident a causa del covid i una altra va ser ingressada al vespre per raons que no tenen a veure amb el coronavirus. Per altra banda, avui hem tingut dues defuncions de persones que van donar positiu al test PCR, una d’elles ha estat a l’hospital i l’altra a la mateixa residència. Donem el condol més sentit a les tres famílies per aquestes pèrdues.

Sovint anem tenint moltes consultes sobre el coronavirus, que tenen un caràcter mèdic. De vegades costa molt d’entendre, i és perfectament lògic, que hi hagi canvis molt sobtats en l’estat de salut dels residents, que en qüestió d’una hora poden canviar molt ràpidament. Nosaltres us informem sempre de com està el vostre familiar en el moment que l’hem vist, o se li han pres les constants o ha rebut la visita mèdica, però aquest estat està subjecte a variacions molt, molt ràpides. Mai hem transmès una informació que no fos certa sobre l’estat de cap resident, no tindria sentit ni cap objectiu, però de vegades la rapidesa dels canvis fa que sigui difícil de creure, i ho entenem. Avui li hem demanat al metge d’atenció primària, el Dr. Oriol Huguet, director del CAPI Baix-a-Mar, que és el professional que en les darreres setmanes ha estat tenint cura dels vostres familiars des d’un punt de vista mèdic, que us adreci unes paraules sobre la incidència d’aquesta malaltia. Us adjuntem la seva carta.

També us volem explicar que l’animadora sociocultural està traient a passejar els i les residents de les plantes segona i tercera. L’objectiu és que surtin tots i totes durant uns 20 minuts dos cops per setmana, sempre que el temps i la salut del resident ho permetin. Porten tots la protecció necessària: tant la professional com la resident porten mascareta i els EPIs necessaris. Els acompanya d’un en un; els residents de segona planta passegen per les terrasses de la unitat, i els de la tercera planta baixen al jardí, seguint un "circuit net". Què significa un circuit net? Com sabeu, la residència està dividida en tres zones, però a més estan definits uns circuits, uns "camins" pels quals es mouen les persones: són circuits covid aquells que segueixen les persones quan han estat en contacte amb el virus, i també la roba usada i els residus, i circuits nets quan no hi han estat en contacte. Estan definits per planta els llocs per on s’ha d’entrar, on s’han de canviar de vestuari els i les treballadores, on han de fer el descans o dinar, i per on han de sortir i l’espai on es treuen les proteccions (diferent de l’espai on se les posen). Aquests espais i camins estan perfectament senyalitzats perquè, tot i que es coneguin, ningú es pugui equivocar.

#EnsEnSortirem!

Núria Cortada

Gerent