Bloc d'AISSA

Nota informativa 43: Residència

Covid-19 Residència

Benvolgudes famílies,

Avui ens han deixat una persona resident que estava ingressada a l’Hospital Sant Camil, i una altra que estava a la residència; ambdues havien donat positiu en el test de Covid 19. Es tracta doncs de dues noves víctimes confirmades del coronavirus. Sentim molt aquestes pèrdues per tots i totes les companyes de la residència i sobretot per les família, a qui enviem una forta abraçada.

Tenim una altra notícia important a donar-vos. Avui ha vingut l’Equip des suport per a l’Atenció a les Residències, de l’ICS, composat per dues metgesses, un metge i una infermera, algun d’ells amb experiència de treball amb l’OMS en malalties infeccioses en altres països. Aquest equip ve amb les següents funcions:

  • Supervisió de la sectorització i els circuits que hem establert a la residència
  • Control de salut de les persones residents
  • Revisió, valoració i implementació, si s’escau, de nous tractaments per a la covid que estiguin validats

 

Des de la direcció de la Residència i d’AISSA els rebem amb els braços oberts. Nosaltres som especialistes en tenir cura de les persones grans i el nostre equip tècnic té l’expertesa en l’atenció sanitària dels i les residents, però no som experts ni tenim experiència en el control d’epidèmies. Com tots sabem, es tracta d’un virus que és absolutament desconegut i que està unint els esforços de milers de científics de tot el món per descobrir el seu funcionament i sobretot, la cura de la malaltia que genera. Tots els suggeriments que ens puguin fer arribar ens ajudaran a millorar. I us podem dir que estem molt satisfets perquè, un cop els hem explicat tot el que hem fet, i després de la visita a les instal·lacions i als residents, ens han dit que valoraven molt l’esforç realitzat, i que les intervencions que s’han dut a terme han estat en la bona direcció. Aquest reconeixement a la tasca feta per part d’aquests professionals sanitaris ens omple d’energia per seguir endavant.

Aquest equip, o una part d’ell, estaran a Els Josepets tota la setmana que ve. A mesura que avancin en la seva tasca, us anirem informant puntualment de tot el que s’anirà fent a la residència.

Finalment, us expliquem que aquest matí hem rebut un regal per esmorzar de Casa Marisol, un comerç de la ciutat, que ens ha enviat coques enramades i una safata de formatges que han fet les delícies de residents i personal de les plantes. S’ho mereixen tot! Agraïm moltíssim el gest de Casa Marisol, que ha anat obsequiant a diversos establiments de serveis essencials de la ciutat, així com també els vostres dibuixos, poemes, escrits i paraules d’ànim que rebem per correu i per telèfon. Seguiu fent-ho si us plau, són vitals per donar força a les persones que cuiden els vostres!

#EnsEnSortirem!

 

Núria Cortada

Gerent