Bloc d'AISSA

Nota informativa 57: Residència

Covid-19 Residència

 

Benvolgudes famílies,

Ens sumem als deu dies de dol oficial com una mostra de condol cap a totes les persones desaparegudes degut al coronavirus i també com una mostra d’afecte cap a les seves famílies i amistats. Des de la residència sabem del cert que la covid 19 ens ha colpit amb duresa molt directament, i també a la resta de ciutat, país i al món sencer.

I el que ens guia ara és donar el millor servei i protecció a totes les persones que atenem. Per tot el que ens van transmetent el personal de la residència i del menjador social, sembla que majoritàriament s’està molt satisfet del canvi amb la cuina. Moltes persones ens fan arribar que ha millorat l’olor i el sabor dels plats. A banda, heu de saber que l’empresa de la cuina, Aramark, també ha ofert la possibilitat de que els treballadors i treballadores que ho desitgin, puguin menjar el mateix àpat que es serveix les persones usuàries, a través de la compra de tiquets per àpats. I les persones que ho han provat estan molt satisfets i segueixen amb l’experiència. A partir del 10 de juny, quan ja hagi passat el primer mes d’activitat de la cuina en la pròpia residència, passarem una enquesta de qualitat a les persones residents i als usuaris i usuàries del menjador social. Hi haurà qui la podrà respondre amb autonomia, i qui no pugui, els ajudarem llegint-los i explicant-los les preguntes. Aquesta enquesta ens serà de molta utilitat per valorar i per veure quines són les qüestions positives i en quines hem de millorar, i quins són els plats més ben valorats i quins els que no agraden tant de forma majoritària, el que ens permetrà ajustar-nos més als gustos de la majoria.

Com sabeu, en aquest món tan interconnectat on la informació flueix en totes direccions, no sempre tot el que apareix en les xarxes socials o en el mitjans de comunicació s’ajusta a la veritat. En els darrers dies s’ha publicat que s’havia obert diligències per part de la Fiscalia a la Residència els Josepets tot i que s’havia arxivat l’expedient, cosa que des de la residència no en tenim coneixement, i per tant desmentim rotundament. En aquesta notícia, per part de l’ajuntament de la ciutat es desmenteix aquesta afirmació, i també s’aclareix, com us hem vingut explicant des del primer dia, que la intervenció de l’Equip de suport a les residències de l’atenció primària del Departament de Salut ha estat per tal de millorar l’atenció mèdica dels residents i mai ha estat una "intervenció" del Departament. És molt important contrastar les informacions abans de difondre-les públicament, per evitar la generació de missatges falsos i de confusió entre la ciutadania.

Per altra banda, una molt bona notícia: us avancem que estem treballant amb l’inici de visites a les persones residents a partir del pas a la Fase 2. Avui el govern de la Generalitat ha demanat al govern de l’estat que la comarca del Garraf passi a la fase 2 el proper dilluns dia 1 de juny, però no en tenim encara la confirmació. Segons les instruccions que rebem del Departament de Salut, la possibilitat de visites serà limitada: només es podrà visitar a les persones que no estiguin malaltes de covid i que estiguin lliures de sospita de contagi, és a dir que no presentin simptomatologia o no hagin estat en contacte amb una persona malalta. Serà una visita a la setmana, breu i per part del mateix familiar cada vegada, tot i que podrà fer videotrucada amb la resta de la família, per suposat, si així ho desitgen. Properament us explicarem com ho farem, com haureu de demanar visita concertada en una franja horària, i podreu gaudir de la presència del vostre familiar, tot i que, com sabeu, a la distància recomanada i amb totes les mesures higièniques necessàries. Esperem també que totes les persones actualment contagiades amb el coronavirus facin una bona evolució i d’aquí unes setmanes, quan reuneixin tots els requisits per a fer-ho, puguin també reunir-se amb els seus familiars.

Mica en mica anem sortint d’aquesta situació i anem caminant cap a una nova normalitat.

#EnsEnSortirem!

Ben cordialment,

Núria Cortada

Gerent